Header imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader imageHeader image

Golf in de omgeving

De vele golfbanen in de omgeving van Longeveau maken deze plek tot een ideale basis voor golf liefhebbers. De golfbaan van het manoir zelf is gelegen op het landgoed en ondanks dat het een vrij korte baan is, is het een goede test die accuraat spel met de ijzers vereist om goed te kunnen scoren.

Ons ruime aanbod van self catering accommodatie varieert van cottages met één tot vier slaapkamers, die veelal zijn gelegen aan de rand van de golfbaan of daar vlakbij. Golf verenigingen of groepen golf-vrienden kunnen hier goed verblijven en zijn altijd zeer welkom bij Longeveau.

De banen in de omgeving zijn veelal vrij rustig en bieden concurrerende green fees vergeleken met andere Europese landen. Dit deel van Frankrijk heeft een prachtig heuvelachtig landschap, hetgeen de banen hier zeer aantrekkelijk maakt. Het klimaat is gematigd en in april, mei, juni, september en oktober kunnen de temperaturen oplopen van 18 tot 30 graden, ideaal voor een rondje golf.


Angoulême

18 holes, Par 70

Eén van de oudste banen van Frankrijk. Dit is een schilderachtige, golvende baan met een adembenemend uitzicht op de oude stad. Niet lang, maar er zijn een paar uitdagende par 4 holes, waarvan een aantal met een verhoogde green, en drie lange par 5 holes. Behoorlijk wat klimmen, met name de 9e hole. Een redelijke uitdaging voor de gemiddelde golfer.

Afstand: 27 miles


Bordeaux - Cameyrac

18 holes, Par 72

Een vrij vlakke baan slingerend langs een aantal prachtige huizen, met uitzicht op de wijngaarden die Bordeaux omgeven. Makkelijk te lopen met enkele zeer uitdagende holes en water partijen.

Afstand: 55 miles


Bordeaux – Lac

2 x 18 holes, beide Par 72

Twee banen: La Jalle, gebaseerd op een Brits ontwerp en Etangs, gebaseerd op een Amerikaans ontwerp. Beide banen bieden verschillende uitdagingen. La Jalle is vlak en bebost, terwijl Etangs meer golvend is.

Afstand: 68 miles


Chateau de Vigiers

18 holes, Par 72

Een schilderachtige baan rondom het 16e eeuwse Chateau. De baan vindt zijn weg door de boom- en wijngaarden met een aantal spectaculaire holes in de richting van het Chateau. Goed onderhouden en deels heuvelachtig.

Afstand: 55 miles


Golf du Cognac

18 holes, Par 72

Een prachtige parkachtige baan rondom het voormalige huis van de Hennessy family. Dit is ongetwijfeld één van de beste banen van de omgeving. Gelegen in een lieflijk landschap met veel bosplekken en een aantal water hazards, is dit een uitdagende baan voor golfers van alle niveaus.

Afstand: 53 miles


La Preze

18 holes, Par 72

Een lange uitdagende baan in een prachtig en aantrekkelijk landschap. Deze baan is een goede test en vereist accuraat spel om regelmatig de greens te bereiken.

Distance: 37 miles


Domaine de la Marterie

18 holes, Par 74

Een zeer mooie baan in fantastische conditie. Gelegen in een schilderachtig landschap, is dit een goede test voor alle golfers met een aantal lange par 4 holes, waarbij zeker 2 slagen nodig zijn om de green te bereiken.

Afstand: 52 miles


Golf du Medoc

2 x 18 holes, both Par 71

Medoc les Chateaux wordt gerekend tot één van de beste banen van Frankrijk en er vindt dan ook regelmatig een wedstrijd van de European Tour.A plaats. Een lastige test voor de meest ervaren golfer. Medoc les Vignes is slechts iets korter en wordt door velen beschouwd als de mooiste baan in de regio. Iets verder weg, maar zeker de reis waard voor hen die op zoek zijn naar een echte uitdaging.

Afstand: 75 miles


Golf Public de Périgueux

18 holes, Par 71

Een vlakke parkbaan, vrij makkelijk in het begin maar die dan steeds moeilijker wordt naarmate de ronde voortgaat. Diverse obstakels en water hazards en zeer grote bunkers maken dit een pittige test voor golfers van elk niveau.

Afstand: 29 miles


Golf de Royan

18 holes, Par 71

Waarschijnlijk de beste baan in de regio met 18 uitdagende en prachtige holes, dwars door het pijnboom bos. Deze baan is zowel lang als uitdagend en vereist accurate drives vanaf de tees. Een water hazard die u tegenkomt op twee holes tijdens uw spel maken het angstaanjagend. Vrij ver weg gelegen maar zeker de reis waard aangezien het een excellente baan is.

Afstand: 76 miles